Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamykając tą ramke akceptujesz powyższą polityke. Zamknij

Informacje:

ul. Bonifraterska 1
00-203 Warszawa
tel. 831-38-36

pon: 13.30 – 15.30
sr i czw: 9.00 – 11.00

http://www.chinaembassy.org.pl/

Ceny:

  • 220 PLN – wiza zwykła
  • 270 PLN – wiza ekspresowa

Do wszystkich opłat konsularnych należy doliczyć 16 PLN prowizji bankowej.

Dokumenty:

  • 1 formularz
  • 1 fotografia
  • paszport
  • rezerwacja lotu lub kopia biletu lub zaproszenie

Uwagi:

Od 01.03.2010 czas wymagany do wydania wizy w trybie zwyczajnym wynosi tydzień roboczy, natomiast w trybie ekspresowym - dwa dni robocze. Tryb błyskawiczny zostaje anulowany.

Przykład :Dzień przyjęcia aplikacji: 3 marzec /środa/

TRYB ZWYCZAJNY

dzień wydania dokumentu: 10 marzec /środa/ TRYB EKSPRESOWY

dzień wydania dokumentu: 8 marzec /poniedziałek/

 

Wiza jednokrotna ważna 3 miesiące na wjazd. Wiza dwukrotna ważna od 3 do 6 miesięcy.

Wizy wielokrotne wydawane są tylko na podstawie zaproszenia rządowego potwierdzonego przez Policję Kantonalną (nie dotyczy to wiz z pozwoleniem na pracę, naukowych i studenckich).

Maksymalna ilość dni pobytu: jednokrotna - 180 dni, dwukrotna - 90 dni. Okres pobytu zgodnie z deklaracją na wniosku wizowym.

Od 01.06.2011 r. obowiązuje Wniosek Wizowy - Formularz V

2011A (http://www.chinaembassy.org.pl/pol/lsyw/QZSQ/P020110526583835002991.pdf )

Do 90 dni pobytu w Hongkongu, wizy nie obowiązują.

Powrót

  • 89 535 50 80/81

  • Biuro Turystyki Sun
    Travel P&B s.c.
    Plac Pułaskiego 4
    10-514 Olsztyn

  • Lokalizacja na mapie